Landsret frifinder mand for heroin - fik 10 år i byretten

En midaldrende københavner så både forvirret og glad ud efter et retsmøde i Østre Landsret mandag.

I stedet for at skulle ud til Anstalten ved Herstedvester for at afsone en straf på fængsel i 10 år i en sag om heroin kunne han forlade retten omgivet af familie og venner.

Den 52-årige er blevet frifundet for anklagen om, at han i efteråret 2011 planlagde et forsøg på indsmugling af 20 kilo heroin fra Pakistan til lufthavnen i Kastrup.

- Der kommer et stort erstatningskrav. Han blev psykisk mærket af varetægtsfængslingen, siger hans forsvarer, advokat Andro Vrlic.

Manden, der har drevet en spillekiosk, har tilbragt 20 måneder som varetægtsfængslet.

I Københavns Byret blev han i foråret fundet skyldig og idømt fængsel i 10 år.

Anklagen byggede på, at han havde holdt en række møder med narkobagmanden Allan Olsen, der er tidligere fodboldspiller.

Men der er ingen beviser på, at han deltog i et forsøg på at få 20 kilo heroin ind i Danmark, fastslår landsretten.

Senere, i marts 2012, ankom faktisk en taske med den rekordstore mængde heroin til lufthavnen i Kastrup.

I den forbindelse er to tidligere ansatte i bagagefirmaet Novia fundet skyldige. Den ene, Torben Bøge, straffes med fængsel i 12 år, mens den anden, Kristian Wium, er idømt 10 år.

Sidstnævnte har hævdet, at han i sidste øjeblik fik kolde fødder, og at han alligevel ikke ville løfte tasken fra et bagagebånd.

Dermed trådte han frivilligt tilbage fra forbrydelsen og skulle frifindes, mente hans forsvarer, Kåre Pihlmann. Men landsretten finder ikke forklaringen om forløbet troværdig.

En forklædt politimand stod i bagageområdet. I hans rapport stod, at den mistænkte bagagemand gik mod båndet og derefter vendte om.

Først 43 dage efter skrev politimanden en ny rapport, hvor konklusionen var, at den mistænkte Wium vendte om, fordi han havde opdaget, at politiet var i området.

Kristian Wium og hans supervisor, Torben Bøge, har begge sagt, at de ikke vidste, at der var heroin i den taske, de skulle tage imod. Tasken indeholdt penge eller guld, har de sagt.

En af de seks dommere ville frifinde Wium. En af dommerne ville i øvrigt frifinde Bøge for heroin og kun dømme for hash.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip