Landsret idømmer indbrudstyv 12 år for drab på Fyn

Skrevet af admin

11/02/2016

Mest læste i dag

Landsretten ændrer ikke på den straf, som Retten i Odense sidste år har idømt en 47-årig indbrudstyv og drabsmand for drabet på 62-årige Mogens Rollberg Bemo på Fyn.

Manden skal 12 år i fængsel for forbrydelsen.

Drabet blev begået 28. juni kort efter klokken 02.30 ved en garage på Mogens Bemos ejendom på Skolevej i Grønnemose nær Aarup.

Ud over drabet var den 47-årige Jack Bjarne Winkler tiltalt for at have befundet sig i huset for at stjæle nogle genstande indeholdende metaller. Dette mislykkedes dog, fordi han blev opdaget.

Jack Bjarne Winkler har erkendt at have befundet sig på ejendommen på Skolevej, men han nægter at have dræbt den 62-årige mand.

Den dømtes nye forsvarer, Jan Schneider, siger efter domsafsigelsen, at han vil klage til Den Uafhængige Politianklagemyndighed, DUP, da han mener, at politiet har håndteret vigtige dna-prøver i sagen helt forkert.

I både byret og landsret er det ifølge forsvareren blevet oplyst, at politiet ikke havde fundet noget dna på offeret fra andre end offeret selv.

- Mandag aften fandt jeg så ud af, at der faktisk findes dna-spor, der er fundet på afdødes hals, T-shirt, kind og fingernegle. Dna-sporet stammer hverken fra den dømte eller fra offerets kone. Det er altså fra en helt tredje og endnu ukendt person, siger han.

- Enten har man bevidst holdt beviser skjult, eller også har man begået en fejl af dimensioner, som aldrig burde kunne finde sted hos dansk politi, lyder det fra Jan Schneider.

Det har torsdag eftermiddag ikke været muligt at få fat på sagens anklager til en kommentar til Schneiders kritik.

Østre Landsret valgte på trods af de nye dna-spor at kende Jack Bjarne Winkler skyldig i drabet og stadfæste Retten i Odenses dom på 12 års fængsel.

/ritzau/