Landsretten frifinder Yahya Hassan i voldssag

Skrevet af admin

12/08/2015

Dagens topnyheder

Digteren Yahya Hassan frifindes i Vestre Landsret i en voldssag fra februar sidste år. Dermed omstøder landsretten en betinget fængselsstraf fra byretten.

Ved Retten i Aarhus blev Yahya Hassan i marts idømt betinget fængsel i fire måneder med to års prøvetid, som ville blive udløst, hvis han gjorde noget strafbart.

Dommen skulle dog ses i lyset af en anden dom, som Hassan tidligere fik i landsretten for berigelseskriminalitet.

Yahya ankede dommen til frifindelse, mens anklagemyndigheden krævede skærpelse og 30 timers samfundstjeneste.

Nu frifindes han altså for at have slået en ung mand i forbindelse med en bytur i Aarhus foran fastfoodrestauranten Ali Baba.

Hændelsen fandt sted 15. februar sidste år, efter at Yahya Hassan havde været en tur i byen sammen med sin kæreste og hendes veninde.

Ved Ali Baba henvendte en ung mand sig til Yahya Hassan, og de to indledte en samtale, der på et tidspunkt udviklede sig.

I retten forklarede Yahya Hassan, at han blev svinet til og følte sig truet og fornemmede, at den anden ville slå ham. Det fik Hassan til at føre sin arm op for ansigtet.

Hassan erkender, at han ramte sin modstander, der stod helt oppe i ansigtet på ham, men at det ikke var forsætligt, at han ramte.

Omvendt forklarede den anden mand, at han blev ramt to gange i ansigtet, og at slagene kom ud af det blå.

Under byturen var digteren mandsopdækket af to livvagter fra PET, som også under onsdagens retssag vidnede.

En af livvagterne har en anden forklaring om hændelsesforløbet end Hassan.

- Der er ingen tvivl om, at det den aften er Yahya, der slår eller skubber. Det var en bevidst handling, og jeg ser det ikke som noget, der kunne være et uheld, sagde vagten ifølge BT.

Ikke desto mindre valgte landsretten at dømme til den 20-årige digters fordel.

/ritzau/