Landsretten holder fast i straf til svensk superhacker

Østre Landsret idømmer den svenske internetaktivist Gottfrid Svartholm Warg tre år og seks måneders fængsel i danmarkshistoriens største hackersag.

Samtidig udvises han fra Danmark.

Straffen er en stadfæstelse af den dom, som Retten på Frederiksberg sidste år nåede frem til for det storstilede hackerangreb på personfølsomme registre hos statens it-leverandør CSC.

Anklager Anders Riisager havde krævet en straf på mindst fem års fængsel, mens forsvarer Luise Høj talte for, at et år bag tremmer ville være rimeligt.

Med onsdagens dom må Warg konstatere, at det ikke var besværet værd at anke.

Det kunne sågar nemt være gået værre, da flere af rettens medlemmer stemte for en højere straf. Således pegede fire stemmer på fire år og seks måneders fængsel, mens fem stemmer landede på fire år.

Rettens resterende ni stemmer mente dog, at byretten havde ramt det rigtige niveau, og dermed slipper Warg lige nøjagtig med en stadfæstelse af straffen ud fra princippet om, at stemmelighed skal komme den dømte til gode.

Hackerangrebet mod CSC stod på fra april 2012 til august samme år, hvor der blev stjålet oplysninger fra flere offentlige registre - herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

Svenskeren har hele tiden medgivet, at hans computer blev brugt til hackerangrebet. Alligevel har han holdt på sin uskyld med henvisning til, at hans computer var fjernstyret, men det tror det danske retssystem altså ikke på.

Både byretten og landsretten afviste dog at dømme ham udelukkende på baggrund af den omstændighed, at materiale fra hackerangrebet var fundet på Wargs computere.

- Men landsretten finder i lighed med byretten, at en lang række øvrige oplysninger i sagen samlet set helt oplagt og entydigt godtgør, at hackerangrebet mod CSC er foretaget under medvirken af Warg, siger retsformand Karen-Anke Tørring.

Anklager Luise Høj vil nu diskutere med sin klient, om de skal forsøge at få Højesteret til at se nærmere på sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip