Landsretten skal vurdere om råb om IS var en terrortrussel

Østre Landsret skal onsdag tage stilling til, hvorvidt råb ud af et vindue om Islamisk Stat (IS), Kurt Westergaard og Paris kan kaldes trusler om terror.

"IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang," råbte en 22-årige mand en eftermiddag i januar ud over gården i Helsingør Arrest.

30 medfanger hørte råbene. På det tidspunkt var manden varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger.

Manden blev i sommer frifundet for terrortrusler ved Retten i Helsingør. Til gengæld blev han kendt skyldig i trusler mod tegneren Kurt Westergaard, der har tegnet en af Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

Desuden blev den 22-årige dømt for med råbet at have billiget terrorangrebet mod avisen Charlie Hebdo i Paris.

Han blev også dømt for at have opfordret til en forbrydelse, fordi han sidste år linkede til en video, hvor en talsmand fra Islamisk Stat opfordrer til drab på borgere i de lande, der deltager i koalitionen mod Islamisk Stat.

"En besked til alle muslimer i Vesten især Danmark" skrev manden på sin Facebook-profil. Byretten dømte ham seks måneders fængsel. Efterfølgende valgte anklagemyndigheden at anke dommen til landsretten, som behandler sagen onsdag.

Under sagen har den 22-årige forklaret, at han i 2013 rejste til Syrien for at arbejde som nødhjælpsarbejder. Politiets Efterretningstjeneste holdt ham under opsyn efter hjemkomsten.

Manden er født i Danmark og er søn af forældre, der kom til landet i 1970'erne.

I sidste uge blev en 19-årig mand varetægtsfængslet for at have fremsat trusler om terror og for at billige terrorhandlinger. På Facebook havde han delt et link til en video, hvor en række personer, der angiveligt har spioneret mod IS, bliver henrettet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip