Landstræner efter USA-dukkert: Bedre kan vi ikke spille

Landstræner Jan Karlsson er ikke bleg for at kalde fredagens VM-kamp mod USA for én af de bedste, ishockeylandsholdet har spillet i hans regeringsperiode.

Men trods den flotte præstation endte det alligevel med et 0-1-nederlag, og dermed bliver Danmark stående på blot ét point i VM-tabellen.

- Jeg tror ikke, vi kan spille bedre i 60 minutter, end vi gjorde i dag. Jeg savnede kun en ting: Mål. Alt andet gjorde vi aldeles fremragende, siger Jan Karlsson.

- Vi skabte trafik ind mod mål. Vi fik styringer mod mål, og vi fik tre-fire friløbere. Når amerikanerne holdt os fast i vores egen zone, var der ingen panik. Vi kæmpede os stille og roligt ud af det, opsummerer han.

Danmark tabte skudstatistikken 21-41, men danskerne skabte alligevel en lang række store chancer mod de aggressive amerikanere.

- Alle leverede en godkendt indsats. Kæden med brødrene Bjorkstrand og Jesper Jensen leverede en spidspræstation, og jeg må også fremhæve Sebastian Dahm i målet, siger Karlsson, der giver Dahm genvalg i buret mod Norge lørdag aften.

Han havde for første gang Oliver Bjorkstrand med på sit hold, og det unge forwardtalent overgik landstrænerens forventninger.

- At han er dygtig, det vidste vi, men han spillede en sensationelt god kamp. Jeg er helt overbevist om, at han kommer til at score et antal mål i de sidste to kampe hernede.

- Den dreng har et glimt i øjet, når han tager sit udstyr på og går ud og spiller ishockey, lyder det fra en imponeret Jan Karlsson.

/ritzau/

Dagens Gossip