Landstræner forventer flere medaljer

Jeanette Ottesen Gray svømmede sig fredag aften i finalen på 50 meter butterfly ved VM i svømning i Barcelona.

Jeanette Ottesen Gray, der svømmede på bane fire i det første heat af de to semifinaler, kom blæsende ind i tiden 25.50 sekunder, hvilket var hurtigst af alle i de to semifinaler. Nummer to i danskerens heat blev hollænderen Ranomi Kromowidjojo der kom ind i tiden 25.68 sekunder.

Dermed er der to danskere videre til lørdagens finaler, efter at Lotte Friis tidligere fredag svømmede sig i finalen på distancen 800 meter fri, og det skal gerne give tungt metal, siger den danske landstræner Nick Juba.

- Medaljechancerne er store hos både Jeanette og Lotte. Vi er sultne efter medaljer. Hvis de begge får medaljer, vil vi have fire ved dette mesterskab, og det vil være rigtig flot, siger han med reference til OL sidste sommer, hvor svømme-kvinderne floppede.

- Selvom vi ikke får flere, vil det være to mere end til OL i London, men jeg ser det som meget sandsynligt, at vi får flere, siger briten.

Lotte Friis cruisede sig fredag formiddag i finalen i 800 meter fri ved VM svømning i Barcelona. Lotte Friis blev nummer nummer to i sit heat, men selvom hun blev distanceret af rivalen Katie Ledecky, lover Lotte Friis nu, at der er meget mere tilbage i tanken:

- God, nem og afslappet morgen. Jeg gemmer min energi til i morgen aften. Tredje bedste tid og klar til finalen, skriver Lotte Friis på sin Twitter-profil.

I sit heat lå Lotte Friis ellers længe og pressede teenagesensation Katie Ledecky. De to svømmere skiftedes til at føre, men efter 500 gearede Lotte Friis stille og roligt ned.

I mål var Lotte Friis et godt stykke efter i tiden 8.23.00.

Finalen ser dermed ud til at blive endnu et opgør mellem Lotte Friis og Katie Ledecky. De to var også tidligere på ugen ude i et intenst drama i finalen på 1500 meter-distancen. Her vandt Katie Ledecky, mens Lotte Friis måtte tage til takke med en sølvmedalje. Ledecky satte i det løb verdensrekord. Nu får danskeren mulighed for at tage revanche.

 

 

 

Dagens Gossip