Landstræner håber på en OL-billet mere i brydning

Skrevet af admin

13/04/2016

Dagens topnyheder

To danske brydere rejste onsdag til Serbien for at deltage i OL-kvalifikationen med håbet om at kunne gøre Mark O. Madsen selskab ved sommerens lege i Rio.

De to danske OL-håb Tobias Fonnesbek og Anders Ekstrøm bliver indvejet torsdag, hvor der også trækkes lod til stævnet, som begynder fredag med begge danskere i aktion.

Der afvikles i alt tre OL-kvalifikationsstævner i de kommende uger, og weekendens stævne i Serbien er det første af de tre. Danskerne skal avancere helt til søndagens finaler for at skaffe billet til legene.

Landstræner Szymon Kogut vurderer, det kan lade sig gøre, og han håber at få en dansk bryder mere med til OL - gerne efter weekendens stævne.

- Når man kigger på resultaterne, så skal de overraske. Men der er en masse ting, der tyder på, det godt kan ske, siger Szymon Kogut.

Fredrik Bjerrehuus og Anders Ekstrøm stiller op i samme vægtklasse (66 kilo) og deltager ikke i de samme OL-kvalifikationsstævner.

Kun en af dem kan komme med til OL. Bjerrehuus dyster af samme grund ikke i serbiske Zrenjanin, men derimod i de to kommende OL-kvalifikationsstævner.

Tobias Fonnesbek har tabt sig syv kilo og stiller op i en lavere vægtklasse (59 kilo). Han stiller op i to ud af de tre OL-kvalifikationsstævner for at få tid til at forberede sig optimalt.

- De tre unge drenge har været i et projekt, hvor meningen var, at vi skulle gøre dem klar til OL i 2016. De tre kom igennem systemet, og OL har været et stort mål for dem.

- To deltagere ved OL vil være perfekt. Vi skal juble og løfte armene op, hvis vi får to med.

- Og vi skal også huske at glæde os over, at vi har Mark O. Madsen med. Der er andre kæmpe store nationer, som ikke har en eneste med endnu, påpeger landstræneren.

Strategien for at få flere danskere med til legene er lagt, men det har ikke været nemt.

- Det er et skakspil. Det er svært at vide, hvad man skal gøre. For jeg tror, at de bedste brydere i Europa og dermed i verden vil deltage i det første stævne.

- De vil have det overstået og komme i gang med forberedelserne til OL. Så det bliver et hårdt selskab, siger Szymon Kogut.

Mark O. Madsen, som allerede er klar til OL, rejser sammen med Szymon Kogut på højdetræningslejr i Sierra Nevada fra torsdag og 18 dage frem.

Håkan Nyblom, der er assistenttræner på landsholdet, rejser med Fonnesbek og Ekstrøm til Serbien.

/ritzau/