Landstræner har tillid til Ronaldo trods afbrændere

Det har absolut ikke været Cristiano Ronaldos EM-slutrunde indtil videre i Frankrig. Real Madrid-stjernens nedtur kulminerede, da han ti minutter før tid misbrugte et straffespark i Portugals 0-0-kamp mod Østrig lørdag.

Ronaldo har langt fra været træfsikker på straffespark i denne sæson. Således har han kun scoret på et ud af sine fem seneste straffespark for Real Madrid og Portugal.

Alligevel vil landstræner Fernando Santos også ved næste lejlighed bede Ronaldo sparke straffespark.

- Hvis vi får straffespark i vores næste kamp, vil Cristiano Ronaldo tage det og score. Han er vant til at score mål, han er en vinder, og han reagerer godt, når han har begået en fejl. Det forventer vi af ham, siger Santos.

Også på direkte frispark har Ronaldo haft svært ved at gøre sine forsøg farlige i en periode, og det har været foreslået, at venstrebacken Raphael Guerreiro skulle have chancen for at sparke.

I en testkamp forud for EM sparkede han flot bolden i mål direkte på frispark mod Norge i en kamp, hvor Ronaldo ikke spillede.

Men Santos holder fast i Ronaldo som frisparksskytte.

- Cristiano vil altid sparke frisparkene, og det har altid været ham, der har taget dem. Havde Raphael ikke scoret det mål, havde ingen snakket om det (at skifte skytte, red), siger landstræneren.

Portugal har kun to point efter to kampe i gruppe F, og holdet behøver en sejr i sidste gruppekamp mod Ungarn, hvis holdet vil være sikker på avancement.

Santos er ikke bekymret. Han tror, Portugal kommer langt i turneringen.

- Jeg skal ikke tilbage til Portugal før 11. juli (dagen efter finalen, red.), og jeg vil modtages med en fest, siger han.

Portugal spiller sin sidste gruppekamp på onsdag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip