Landstræner hylder de unges indsats ved Denmark Open

Danmarks største internationale badmintonturnering, Denmark Open, sluttede skuffende for de danske spillere, da alle tre semifinaledeltagere tabte lørdag.

Alligevel ser landstræner Lars Uhre tilbage på en turnering, som har været en succes set fra hans stol.

- Jeg synes, vi har haft en rigtig god turnering, selvom det var en ærgerlig afslutning. Tre semifinaler i en Super Series Premium-turnering, hvor alle de bedste i verden er med, er et godt resultat for os, siger landstræneren.

Og det er især de på forhånd undertippede unge danske damesingler, hvor både Line Kjærsfeldt og Mette Poulsen nåede anden runde, samt 21-årige Viktor Axelsen, der strøg i semifinalen, som Lars Uhre har fulgt med tilfredshed.

- Jeg synes, at vores yngre generationer virkelig har vist sig godt frem i denne her turnering. Det er også noget, vi holder øje med her på hjemmebane, siger han.

Viktor Axelsen har høstet stor ros for sit spil, og især den imponerende udradering af den femfoldige verdensmester Lin Dan har givet genlyd.

- Han har spillet nogle meget imponerende kampe – også den mod Chen Long, som han tabte, så han har lavet en stor præstation, som lover godt for fremtiden, mener Lars Uhre.

Blandt de mere erfarne spillere var der store forhåbninger til mixeddoublen med Joachim Fischer og Christinna Pedersen samt herredoublen med Carsten Mogensen og Mathias Boe, men de stod for skuffende oplevelser lørdag.

De gik begge ind til semifinalerne som favoritter, modsat Viktor Axelsen, men begge doubler røg ud efter præstationer langt fra deres topniveau.

- I doublerne synes jeg ikke, vi nåede helt op på det niveau, vi kan spille på, og det blev afgørende for, at de ikke kom videre, lyder dommen fra landstræneren.

- Jeg er sikker på, jeg har fire doublespillere, som ikke er helt tilfredse med deres præstationer.

Fra mandag står den på French Open for de fleste af de danske spillere, og der skal et par gode nætters søvn til at komme sig mentalt oven på oplevelsen foran hjemmepublikum.

- Det er mentalt hårdt at spille på hjemmebane.

- Der er rigtigt mange glade mennesker, som gerne vil ønske spillerne held og lykke, og der er mange ting at tage sig til, så der er ikke helt den samme ro, som der er, når vi for eksempel spiller i Japan og kun har os selv at tage hensyn til, forklarer Lars Uhre.

- Så som regel er der en mental mathed efter denne her turnering, men også en god fornemmelse, for det er dejligt at være her.

Finalerne ved Denmark Open spilles søndag og er altså uden dansk deltagelse.

/ritzau/

Dagens Gossip