Landstræner jubler over dansk NHL-stjerne

Mens det danske ishockeylandshold ved VM sidste år havde rigelig NHL-forstærkning i offensiven, er det denne gang kun Mikkel Bødker, der har mulighed for at være med.

Men efter Bødkers indsats i VM-premieren mod Canada lørdag er landstræner Per Bäckman fuld af lovord over hurtigløberen fra Phoenix Coyotes, som Danmark får stor glæde af i resten af turneringen.

- Det er en fantastisk hockeyspiller, og vi kan være glade for, at vi har fået ham hjem. Han arbejder hårdt og er livsfarlig, hver gang han er på banen.

- Han har udviklet sig yderligere, siden han var hjemme for to år siden. Han var outstanding mod Canada, siger Per Bäckman.

Bødker sluttede sig først til landsholdstruppen fredag aften efter en lang flyvetur fra USA, men var alligevel på isen i hele 21 minutter mod canadierne.

- Han skaber chancer med sin hurtighed og styrke, og canadierne havde respekt for ham. De bakkede, hver gang han kom imod dem.

- Vi er måske lidt tyndere besat offensivt end tidligere, og derfor er det skønt at have Mikkel med. Det er trods alt ikke så let at komme fra AL-Bank Ligaen eller Allsvenskan og være med her. Der er nogle divisioner til forskel, siger Per Bäckman.

Han får til kampen mod Norge søndag aften assistance af endnu en NHL-spiller, nemlig backen Philip Larsen, der ankom til Stockholm lørdag.

Kampstart er klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip