Landstræner: Mie Ø. bliver en stjerne

Skrevet af admin

14/12/2013

Dagens topnyheder

17-årige Mie Ø. Nielsen har imponeret ved kortbane-EM i Herning. Torsdag aften satte hun verdensrekord og vandt guld i 4x50 meter fri-holdkappen, og fredag sørgede hun selv for guldet i 100 meter ryg.

Danmarks svømmelandstræner, Nick Juba, er overbevist om, at Mie Ø. Nielsen bliver Danmarks næste store svømmestjerne.

- Jeg er sikker på, at hun vil fortsætte med at udvikle sig, og hun bliver helt sikkert en stjerne på niveau med Jeanette Ottesen og Lotte Friis.

- Mie er kommet stærkt tilbage efter en skade. Hun er en meget glad pige, og hun ligner en, der stadigvæk synes, det er sjovt at svømme. Hun er rolig og har den rigtige mentalitet.

- Hun mangler stadigvæk at vise sig frem på langbane og ved OL, men den mulighed har hun ikke haft endnu, siger Nick Juba.

Landstræneren havde på forhånd sat næsen op efter 11 medaljer, og fredag blev det til fire i Jyske Bank Boxen, hvoraf tre var af sølv.

- Fredag var en god dag. Der var potentielt seks medaljer, men vi endte med de fire, der var mest realistiske.

- Lotte gjorde, som hun skulle og kom hurtigt ud af starthullerne. Vi er meget tilfredse med hende. Jeanette svømmede rigtig godt, og det var synd, hun ikke vandt guld, men det var meget tæt.

- Rikke Møller Pedersen er stadig i gang med at udvikle sig, og jeg er sikker på, vi ikke har set det bedste fra hende endnu, siger Danmarks britiske landstræner om de tre sølvmedaljevindere.

Mens det er gået fornuftigt for de danske kvinder, har mændene ikke præsteret helt så godt, som man kunne have håbet.

Nick Juba tror heller ikke længere på, at det er muligt at opfylde forhåndsmålet om 10 mandlige finaledeltagelser.

- Det er ikke længere realistisk med 10 finaler for mændene. Måske det halve.

- Nogle har skuffet mig lidt, men de er også under pres. Heldigvis er der stadig gode løb tilbage for Viktor Bromer, og jeg tror på en god præstation fra Mads Glæsner på 1500 meter, siger han.

Spørgsmål: Hvor mange danske medaljer kommer der lørdag?

- Hvis vi får to eller tre medaljer, så er jeg godt tilfreds, siger Nick Juba.

/ritzau/