Landstræner: René Tofts sko kan udfyldes af lillebror

En alvorlig skade til den håndboldlandsholdets forsvarsspecialist René Toft Hansen betyder, at den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson er blevet sat på en særdeles svær opgave.

På mindre end tre uger skal landstræneren nemlig have fundet en helt ny forsvarskonstellation, inden EM for håndboldherrer skydes i gang 15. januar.

- René har jo været vores forsvarschef i mange år, men nu skal vi se fremad og forberede os til EM uden ham. Vi skal have fundet en spiller, der passer ind på holdet, og som fungerer i forsvaret, siger den danske landstræner.

René Tofts lillebror, Henrik Toft, har under Gudmundssons ledelse adskillige gange dannet forsvarsduo med sin stærke storebror.

Og den danske landstræner er ikke afvisende over for, at Henrik Toft kan overtage rollen som styrmand i det danske forsvar.

- Det tror jeg godt, at han kan, og det er faktisk en overvejelse, jeg har, siger træneren.

- Men der er også andre muligheder. Jeg har nogle alternativer, som jeg kan lave nogle konstellationer af og se, hvad der fungerer bedst. Vi har mange gode spillere, der kan spille i forsvaret, lyder det fra Gudmundsson.

Forsvarsklippen René Toft Hansen blev mandag endegyldigt dømt ude af den kommende EM-slutrunde, efter at han søndag pådrog sig en alvorlig knæskade.

Og derfor har landstræner Gudmundsson også en helt klar plan for tirsdag og onsdag, hvor det danske landshold er samlet til træning i Brøndby.

- Vi må bruge de her to dage med fire træningspas til at have fokus på forsvaret, lyder det fra Gudmundsson.

Landstræneren, der siden 2014 har stået i spidsen for håndboldherrerne, har efter René Tofts skade indkaldt Klaus Thomsen og Alexander Lynggaard til truppen.

Sidstnævnte var med ved Golden League-turneringen i november, mens Klaus Thomsen endnu ikke har spilet en rolle på Gudmundssons landshold.

- Jeg har kun haft Klaus Thomsen til træning en enkelt gang, før han blev skadet. Men jeg ved jo også godt, hvad han kan, siger Gudmundsson.

Det danske herrelandshold spiller fra 7. januar tre testkampe ved Golden League-turneringen i Frankrig, inden turen senere på måneden går til EM i Polen.

/ritzau/

Dagens Gossip

Dagens TV