Landstræner tror på ny juniorsucces i Paris-Roubaix

Unge danske cykelryttere har over de seneste år været tæt på altdominerende i juniorudgaven af Paris-Roubaix for ryttere under 18 år, der lige som de professionelles løb køres søndag.

Forårsklassikeren, der er kendt for sine lange og angstprovokerende brostensstrækninger, har haft en dansk vinder i juniorudgaven i både 2012, 2013 og 2014. I 2014 blev det endda til både en sejr og en andenplads.

Efter et års fravær fra medaljeskamlen håber den danske juniorlandstræner, Henrik Simper, at søndagens udgave igen byder på et dansk topresultat.

- Vi har et stærkt hold, så jeg tror på, at hvis vi kan komme igennem uden for mange uheld, så er en topplacering realistisk.

- Men det er jo et meget chancebetonet løb, og vi kører jo på de samme brosten som de professionelle, og det kan vende op og ned på tingene. Men vi har ryttere med, der kan gøre det, siger Simper.

Han fremhæver især talenterne Rasmus Lund og Frederik Rodenberg, der begge netop har været på træningslejr med seniorlandsholdet i banecykling, samt Jakob Egholm som mulige bud på en sejr i de unges udgave af "en forårsdag i helvede".

- Frederik er vores sprinter, og der er ingen, der kan slå ham, hvis han ligger forrest til sidst. Rasmus er rigtig stærk og har kørt løbet før, men er måske lidt udfordret på teknikken.

- Og så er der Jakob, der har mountainbikebaggrund. Det giver ham en teknisk fordel, der er guld værd på brosten. Se bare, hvad det gør for Peter Sagan, lyder det fra juniorlandstræneren.

Juniorudgaven af forårsklassikeren strækker sig over 111 kilometer og sættes i gang tidligt søndag. Følgende ryttere er med på det danske hold:

* Anthon Charmig (Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior)

* Frederik Rodenberg (Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior)

* Julius Johansen (Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior)

* Jakob Egholm (Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior)

* Rasmus Lund (Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior)

* Andreas Kron (Pythonpro Velowear)

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip