Landstræner udskyder VM-udtagelse til sidste øjeblik

De bedste danske cykelryttere skal holdes på dupperne helt indtil sidste øjeblik. Det lader til at være landstræner Lars Bondes holdning i forhold til VM i cykling i Firenze, der afholdes i den sidste uge af september.

Landstræneren venter med at udtage de ryttere, som skal repræsentere Danmark ved enkeltstart og landevejsløb i jagten på verdensmestertrikoten.

- Jeg er rigtig langt, men jeg er ikke i mål endnu, og det gælder i forhold til begge discipliner. Jeg benytter mig af mulighederne for at se rytterne an, selvom VM nærmer sig, siger Lars Bonde.

Bonde, som både er sportschef og landstræner, har indtil videre indberettet fem navne til UCI, hvorfra han vælger de tre bedste til sidst. De fem er Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Nicki Sørensen, Michael Mørkøv og Matti Breschel.

De fire førstnævnte kører i øjeblikket Vuelta a Espana, hvor de har mulighed for at imponere Lars Bonde, mens Matti Breschel i weekenden skal køre et World Tour-løb i Canada.

- Jeg venter med udtagelsen, fordi jeg synes, at alle de fem ryttere gør det godt. Jeg synes, det er meget lige for dem alle sammen. Der er mange hensyn, der skal tages i forhold til hvordan holdet skal se ud, og her kan sygdom og skader ændre på planerne, forklarer Bonde.  Det virker dog sikkert, at Jakob Fuglsang bliver Danmarks holdkaptajn, da både Fuglsangs sæson, form og ikke mindst VM-ruten passer Astana-rytteren godt. Hvornår Bonde udtager de tre ryttere er endnu ikke fastlagt.

- Jeg har sagt til rytterne, at de må have tålmodighed. Jeg skal i princippet ikke beslutte mig dagen før løbet, men så langt trækker jeg den ikke.

Den eneste rytter, som er blevet udtaget til VM er 23-årige Rasmus Quaade, som er blevet udtaget til enkeltstarten. Han får selskab af enten Alex Rasmussen eller Brian Vandborg.

 

Dagens Gossip