Landstræneren er tæt på at have sidste VM-brik på plads

To døgn før håndboldkvindernes VM-premiere mod Japan er der fortsat en plads åben i den danske trup, men intet tyder på, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen må gå væk fra sin plan A.

Fløjspilleren Anne Mette Pedersen gør nemlig så klare fremskridt, at hun sandsynligvis når at blive klar til at træde ind som 16.- og sidste VM-spiller, når truppen skal indsendes til Det Internationale Håndboldforbund (IHF) lørdag klokken ni.

- Jeg har trænet håndbold i små mængder mandag og tirsdag. Jeg begynder at nærme mig. Det handler om at bygge mere og mere på i spillet, og så håber jeg at kunne træne fuldt med fredag, så jeg kan være klar lørdag, siger Anne Mette Pedersen.

Hun var med i en del af træningen onsdag aften, og efterfølgende fortalte assistenttræner Søren Herskind til DR Sporten, at Pedersen havde klaret opgaverne helt efter planen.

Herskind udtrykte samtidig optimisme i forhold til at nå at få Anne Mette Pedersen med mod Japan.

Den 23-årige København-spiller har været i landsholdsperiferien i flere år, men har været hårdt plaget af skader i sine første seniorår og har ikke tidligere været med til en slutrunde.

- Da jeg kom til skade med foden under træningen for tre uger siden, tænkte jeg, at det var møgirriterende. Men dagen efter begyndte jeg at arbejde på at blive klar. Det har trods alt ikke været en langvarig skade, siger hun.

- Det vil betyde rigtig meget for mig at være med fra VM's start, men det skal være fornuftigt. Jeg skulle jo gerne kunne holde i hele turneringen frem for at ødelægge det hele i første kamp, påpeger Anne Mette Pedersen.

At hun vil være et velkomment supplement til den danske trup, lægger landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke skjul på.

Han har et godt øje til Pedersen, der har kvaliteter i begge ender af banen.

- Hun har været meget scoringssikker både i sin klub og på landsholdet. Samtidig er hun en modig spiller, og det kan jeg godt lide. Når hun ser chancen, så går hun 100 procent efter den.

- Oven i det er hun en glimrende forsvarsspiller. Den anden højrefløj, Trine Østergaard, kan også tage fat, men Anne Mette er bare lidt højere og større, siger Klavs Bruun Jørgensen.

VM-holdet træner igen sidst på eftermiddagen torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip