Lang vej i mål for Maersk Oil

Den årlige opdatering af Maersk Oils reserver og ressourcer ved udgangen af 2012 viste en reserve- og ressourceandel på 1,36 mia. tønder olieækvivalenter mod 1,38 mia. tønder året før. Altså mere eller mindre status quo, og det er ikke godt nok.

Oliereserver opgøres i mange tekniske kategorier, men de vigtige konstaterede og sandsynliggjorte reserver - som olieeksperter kalder "2P" - viste en nettotilgang til reserver på 119 mio. tønder, hovedsagelig fra Algeriet, Danmark, Qatar, Storbritannien og USA, som kompenserede for produktionsandelen på 94 mio. tønder i 2012.

Maersk Oils store udfordring er at få løftet produktionen til 400.000 tønder om dagen i 2020 fra et forventet produktionsniveau i år på 240.000-250.000 tønder dagligt. Samtidig skal de bekræftede reserver gerne fordobles, så de svarer til ti års produktion i stedet for omkring fem års produktion.

Den lave produktion i øjeblikket - det er kun få år siden, at Maersk Oil havde en produktion over de 400.000 tønder - medfører også faldende resultater i olieforretningen. Omsætningen faldt med en lille milliard til 13,4 milliarder kroner, mens resultat landede på 1.953 millioner kroner - en stor tilbagegang fra sidste år, hvor første kvartal dog var præget en flere milliarder stor skattegevinst fra Algeriet.

Analytikerne havde da heller ikke sat næsen op efter mere end 1.874 millioner kroner i olieresultat i første kvartal.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip