Lange angreb skal køre barske montenegrinere trætte

Der venter det danske håndboldlandshold en meget svær opgave, når holdet fredag aften skal forsøge at sikre sig en plads blandt de to bedste i den indledende pulje ved VM.

Det kræver en sejr over Montenegro, europamestrene fra 2012, som kommer med voldsom fysik, men Line Jørgensen mener, at de store montenegrinere kan køres trætte med tålmodigt angrebsspil.

- De står meget tæt i forsvaret og bokser med modstandernes stregspiller. De forsøger nærmest at skubbe stregspilleren ud. Det er udmattende, og det giver mange mand-mod-mand-dueller.

- Vi skal forsøge at gøre dem trætte ved at holde bolden i gang. De kan have en tendens til at skille lidt i forsvaret, lyder det fra den danske venstrehåndsskytte.

Hun var en del af det hold, der ved VM i Serbien for to år siden slog Montenegro med 22-21 i et brag af en 1/8-finale.

Den kamp understregede, at Montenegro er en sej modstander, men også at det med en koncentreret indsats kan lade sig gøre at få skovlen under Balkan-mandskabet.

- Mod Montenegro er det endnu vigtigere at være helt oppe at tackle på dem, for de har bedre skytter end Ungarn. Hvis vi står på flade fødder nede på syv meter, så er skytterne simpelthen for gode, siger Line Jørgensen.

En sejr over Montenegro vil give Danmark andenpladsen i puljen, hvis Ungarn tager den ventede sejr over Japan. Hvis ungarerne kikser, kan danskerne endda snuppe førstepladsen.

/ritzau/

Dagens Gossip