Lange flyrejser giver oktoberrekord i Københavns Lufthavn

Flere nye flyruter til fjerne destinationer giver travlhed i Københavns Lufthavn. Oktober 2015 blev den mest travle oktober nogensinde i lufthavnens 90-årige historie, oplyser Københavns Lufthavne i en meddelelse til fondsbørsen.

I alt rejste knap 2,5 millioner passagerer gennem lufthavnen i Kastrup. Det er en vækst på 6,2 procent, og det er især de lange rejser, der bliver flere af, siger lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye, i meddelelsen.

- I det seneste årti er antallet af langruter fra CPH og ud i verden fordoblet og runder næste år 34. Flere ruter og frekvenser er godt nyt for Danmark, siger Thomas Woldbye.

- Det betyder, at vi kan trække flere turister og forretningsrejsende til landet, at virksomheder i hele Danmark får bedre mulig for at drive global forretning, og at danske ferierejsende får endnu flere rejsemål at vælge imellem, tilføjer han.

Både de europæiske flyrejser og den såkaldte interkontinentale trafik voksede med 7,1 procent i oktober, men antallet af flyrejser inden for Danmarks grænser faldt med fem procent i efterårsmåneden.

År til dato er 22.607.558 passagerer rejst igennem lufthavnen. Det er 2,5 procent flere end sidste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip