Lange skoledage presser SFO-priser ned

Til sommer bliver den traditionelle folkeskole omdannet til en heldagsskole som følge af folkeskolereformen. Det betyder længere skoledage, men samtidig også mindre tid til at lege med kammeraterne i fritidsordningen.

Det har fået flere kommuner til at sænke prisen på børnepasningen fra 1. august.

Indtil videre har 37 kommuner besluttet sig for at sætte prisen ned for børnepasning i SFO'en, da de lange skoledage vil betyde kortere åbningstider. Det viser en gennemgang af kommunernes budgetter og takster, som Ritzau har foretaget.

De resterende 61 kommuner kan vente helt til 1. april med at melde eventuelle prisnedsættelser ud.

Skole og Forældres formand Mette With Hagensen er positiv over for prisnedsættelserne, men slår samtidig fast, at priserne skal stemme overens med den kortere åbningstid.

- SFO-priserne er i forvejen meget høje, da de ikke er underlagt samme regler for dagtilbud som eksempelvis børnehaver. Det er stadigvæk meget dyrt at bruge SFO, og derfor frygter vi stadig, at forældre vælger SFO'erne fra, siger hun.

Ritzaus undersøgelse viser, at der er stor forskel på, hvor mange kroner forældrene skal punge ud med. Prisfaldet spænder fra 45 kroner til omkring 400 kroner.

Forældre i Silkeborg Kommune kan glæde sig over at skulle betale 1570 kroner om måneden - omkring 400 kroner mindre i forhold til tidligere.

- Vi har valgt at sætte prisen ned, så den svarer nogenlunde til den kortere åbningstid. Tiden i SFO'en er kortere, og prisen skal selvfølgelig afspejles deraf, siger Søren Kristensen (S), formand for Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune.

I Ballerup Kommune er ændringen væsentligt mindre. Her skal man betale 1400 kroner, hvilket kun er en besparelse på 45 kroner.

Hos pædagogernes fagforening Bupl mener man, at det er problematisk, hvis kommunerne ikke sætter priserne nok ned.

- Det er et tilbud, som bliver mindre i tid, og det kan få forældre til at overveje, om de vil betale for det. Det kan have den konsekvens, at børnene går glip af SFO'en, siger formand Henning Pedersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip