Lange straffe til hustru, svoger og svigerinde for drabet på Preben Povlsen

Den 71-årige danske rigmand Preben Povlsen blev slået ihjel af sin svoger i 2008. Nu er hans hustru, svogeren og en svigerinde blevet dømt for drabet ved en domstol i Cape Town i Sydafrika. Det skriver bt.dk.

Det var svogeren, som angiveligt skulle være tidligere barnesoldat, som stod bag selve drabet den 14. januar 2008. Liget blev fundet i et skovområdet seks dage senere, og det viste sig, at Preben Povlsen var blevet dræbt med 48 knivstik og havde brækket nakken.

Svogeren har under retssagen erkendt drabet, men har forklaret, at det skete i forsvar, da rigmanden blev vred over, at svogeren røg i garagen.

Dommeren mente, at de tre søskende havde samarbejdet om at dække over drabet. Derfor blev den 36-årige hustru idømt 13 år fængsel, svigerinden fik 12 års fængsel, mens svogeren er idømt 30 års fængsel. Alle tre kan dog trække de fem år fra straffen, som de allerede har siddet fængslet.

Preben Povlsen blev gift med kvinden fra Uganda i 2001. Parret boede i Farum og fik to børn sammen. Vintrene tilbragte de i Preben Povlsens villa i Sydafrika, hvor drabet fandt sted. 

Dagens Gossip