Langelændere behøver ikke længere holde sig indendørs

Skrevet af admin

23/12/2015

Dagens topnyheder

Langelændere, der i næsten syv timer har været nødt til at blive indendørs, kan igen bevæge sig uden for deres hjem.

Det meddeler Fyns Politi sent onsdag aften.

Et skib har onsdag brændt ud for Bagenkop Havn og sendt giftig røg ind over det sydlige Langeland, men branden er nu så godt under kontrol, at den kun sender en smule røg ud.

- Branden ulmer kun ganske lidt dernede, og den røg, der er, driver ikke ind over land, siger vagtchef Erik Skov fra Fyns Politi.

Røgen har, ifølge vagtchefen, tidligere ligget som en "tyk dyne" over det sydlige Langeland, og hvis man har indåndet røgen og får det dårligt, skal man kontakte vagtlægen.

Skibet var onsdag middag netop stævnet ud fra Bagenkop Havn, da det brød i brand. Fire mænd var om bord, men det lykkedes dem at komme væk i en redningsflåde. De blev samlet op af lokale i en kutter og kørt til Svendborg Sygehus.

Langelands Beredskab måtte opgive at slukke branden på det 27 meter lange skib. Skibet ligger omkring 60 meter fra havnen, og vandet er for dybt til, at mandskabet kunne nå derud med slanger.

Et tysk marinefartøj tilbød at hjælpe, men vandet er for lavt til, at marinefartøjet kunne komme tæt nok på Umeo Ventus, som skibet hedder.

Skibet var på prøvesejlads efter at være blevet repareret, da det brød i brand. Branden skyldes muligvis en eksplosion i motorrummet.

Den Maritime Havarikommissionen skal nu fastlægge den præcise årsag til branden, og der skal foretages søforhør, hvilket er normal praksis ved ulykker til søs.

Besætningen er ikke kommet til skade. Den ene af de fire mænd har onsdag aften forladt sygehuset, mens de øvrige er indlagt til observation for røgforgiftning. Politiet forventer, at de bliver udskrevet inden midnat.

/ritzau/