Langt flere håndværkere videreuddanner sig

Nye tal fra Uddannelsesministeriet viser ifølge metroXpress, at 3.307 med en uddannelse fra en erhvervsskole har valgt at gøre netop det.

»Det er en virkelig positiv udvikling. Det er et vigtigt signal om, at en erhvervsuddannelse også kan være vejen til en videregående uddannelse,« siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til gratisavisen.

Også Torben Pilegaard Jensen, der er forskningsleder på Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse og Forskning, glæder sig over udviklingen.

»Det er rigtig godt, at dem, der har en praktisk erfaring, vælger at videreuddanne sig. Det er utrolig vigtigt for vores evne til at skabe innovation og private job,« siger han til metroXpress.

Langt de fleste af de elever, der afslutter en erhvervsuddannelse og vælger at videreuddanne sig, vælger en uddannelse som pædagog, sygeplejerske eller bygningskonstruktør. Og der er ifølge Torben Pilegaard Jensen plads til forbedringer til fordel for eleverne på erhvervsskolerne, der har lyst til at læse videre.

»Der mangler bedre muligheder for, at dem med en erhvervsuddannelse kan komme videre i systemet,« siger Torben Pilegaard Jensen til metroXpress.

BNB

Dagens Gossip