Langtidsledige mister personlig coach

Ordningen har ellers været så populær, at hele 23.500 ledige sidste år tog imod et tilbud om at få en jobcoach fra jobcentret, da de stod på kanten af at miste deres dagpenge. Både jobcentre, fagbevægelse og Kommunernes Landsforening ville derfor gerne have fortsat ordningen med jobcoach.

Men regeringen vil hellere bruge penge på, at ledige - der falder ud af dagpengesystemet - fortsat kan få en offentlig ydelse. Det oplyser beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

»Vi fokuserer i stedet på en langsigtet løsning, der skaber tryghed om økonomien for de personer, som risikerer at opbruge deres dagpengeret, « skriver Mette Frederiksen i en mail til Ugebrevet A4.

Der er ellers gode grunde til at videreføre ordningen med jobcoaches eller personlige jobformidlere, som de kaldes på jobcentrene. Det mener blandt andre chefen for Jobcenter Køge, Gorm Hjelm Andersen.

»Jeg er helt overbevist om, at de personlige jobformidlere er pengene værd, og de er medvirkende årsag til, at vi i Køge har oplevet et større fald i langtidsledigheden end mange andre steder,« siger han.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip