Langvarig gidseltagning udløser protester i Armenien

Mindst 50 mennesker, herunder 25 betjente, er sårede efter en nat med sammenstød mellem politi og demonstranter i Armeniens hovedstad, Jerevan.

Volden er blevet udløst af en gidselsituation, der nu er gået ind i sit fjerde døgn. Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge Al-Jazeera torsdag.

Søndag morgen indtog bevæbnede mænd en politistation i distriktet Erebuni i Jerevan og dræbte en betjent og tog flere andre som gidsler. Blandt gidslerne er Armeniens vicepolitichef og vicepolitichefen i hovedstaden.

Armenske nyhedsbureauer rapporterer, at de bevæbnede mænd kræver, at Jirair Sefilian, en tidligere oppositionsleder og militærchef, bliver løsladt.

Ifølge nyhedsbureauet AFP kræver gidseltagerne ligeledes, at præsident Serzh Sarkisian træder tilbage.

Fire gidsler blev befriet i løbet af søndag og mandag. Fire andre holdes fortsat fanget på politistationen.

Protesterne i Jerevan fortsatte ud på de tidlige morgentimer torsdag. Omkring 2000 demonstranter byggede barrikader foran uropolitiets afspærringer. Politiet reagerede med prygl og anholdte en lang række demonstranter.

Jirair Sefilian og seks af hans tilhængere blev anholdt i juni. Myndighederne mistænker dem for at planlægge angreb på blandt andet regeringsbygninger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip