Lars Bak efter Greipel-sejr: Nu er det hele sliddet værd

Endelig kom sejren til André Greipel (Lotto Soudal). På flere etaper har hans danske holdkammerat Lars Bak været med til at køre udbrydere ind for give Greipel chancen i massespurt, men hver gang har tyskeren skuffet.

På den største scene af dem alle, Champs-Élysées, slog tyskeren imidlertid til på sidste etape af Tour de France, og det bragte glæde hos Lars Bak.

- Når Greipel vinder i dag, så har det været det hele værd, siger en lettet Lars Bak.

Danskeren var tæt på slet ikke at komme til Touren på grund af sit voldsomme styrt i Giro d'Italia, men på mirakuløs vis kom han sig over både brud på ryggen og en ridset lunge.

Derfor var det også en glad Bak, der kunne puste ud over et glas champagne foran holdbussen på Champs-Élysées.

- Det er en kæmpe forløsning. Det må jeg sige, lyder det fra Lars Bak, som ikke vil gennemgå samme intense kamp mod uret for at blive klar en anden gang.

- Fra Giroen sluttede og til nu, der har hjernen ikke haft to sekunders ro. Det er nok ikke noget, jeg vil gøre igen, men det kan du jo ikke vide, når du går i gang med det.

- Det er et psykisk pres med først at blive klar og så også at blive udtaget, forklarer han.

Lars Bak var da også i tvivl om egen formåen, da Tour-feltet for godt tre uger siden blev sendt afsted.

- Da jeg stod oppe i Normandiet, hvor vi startede, der var jeg lidt nervøs for, om jeg nu kunne gøre det arbejde, jeg skulle, siger han og konstaterer.

- Jeg har gennemført, og jeg er egentlig ret stolt.

Med 21 etaper overstået, hvoraf især bjergene har været hårde ved danskeren, er humøret igen højt.

- Man lærer også noget ved at kæmpe. Jeg kan snart samtlige nummerplader i hele kortegen, siger Lars Bak ledsaget af et grin.

- I går (lørdag, red.) følte jeg mere, at jeg var med i et motorløb end i et cykelløb.

/ritzau/

Dagens Gossip