Lars Bak efter Greipel-triumf: Solen har skinnet på os

Humøret var højt, og champagnen flød ude foran Lotto Soudals holdbus efter sidste Tour de France-etape søndag aften.

Det belgiske hold med danske Lars Bak som en fremtrædende figur kunne for fjerde gang i Touren juble over en sejr til supersprinteren André Greipel, der understregede sin egen og holdets succes ved at komme først over stregen på Champs-Élysées.

- Det har været super godt. Men det er jo Greipel, der er manden, vi skal takke, siger Lars Bak.

- Ikke for at lyde poetisk, men lige da jeg kørte over målstregen, skinnede solen. Vi kørte ellers i gråvejr, men solen var lige fremme i to minutter. Det må være et tegn. Solen har skinnet på os i år, lyder det fra danskeren.

Lotto Soudal blev det med den afsluttende sejr det mest vindende hold i Tour de France.

- Man siger jo, at Touren betyder 70 procent for sponsoratet, så det er utrolig vigtigt, at vi har fået succes. Sponsorerne er super glade. Man kan ikke forlange mere end fire etapesejre. Det er der ikke andre, der har.

Den erfarne dansker har på ny haft et stærkt Tour de France, og at han slutter som nummer 37, uden at have kørt efter en god placering i klassementet, viser, at formen har været timet flot.

- Jeg har været godt kørende. Min form var lige så god sidste år, men dengang trak jeg rigtig meget på de flade etaper.

- Jeg er blevet god til at gøre mig klar til Touren. Det er også derfor, jeg fravælger DM, så jeg kan forberede mig stille og roligt. De sidste to uger før starten er jeg nok som en pige i puberteten - ret hysterisk, lyder det fra Lars Bak.

/ritzau/

Dagens Gossip