Lars Bak: Froome er stærkere end nogensinde

En enkelt bjergetape, som endda slutter nedad og dermed gør det sværere at lave store tidsforskelle på, skiller Chris Froome (Sky) fra at kunne trille ind på Champs-Elysees i gul trøje og lade sig hylde som vinder af Tour de France for tredje gang.

Den britiske stjerne har fra start til slut været den med afstand stærkeste klassementrytter i Tour-feltet, og konkurrenterne har intet kunne stille op mod Froome.

Danske Lars Bak (Lotto Soudal) har været ekstremt imponeret over briten i årets udgave af Touren.

- Froome er næsten tilbage i 2013-form i forhold til Tour de France, hvor han var helt outstanding på enkeltstarterne, siger Lars Bak.

- Han er knivskarp både nedad og i sidevind. Jeg tror næsten, det er det bedste, vi nogensinde har set Froome være på, hvis du spørger mig.

Trods en ødelagt cykel på Mont Ventoux, et styrt og endnu en ødelagt cykel på 19. etape og pressevirak i voldsom grad siden 8. etape, hvor han tog den gule førertrøje, så har Froome virket rolig og fuld af overskud hele vejen.

- Han virker sindssygt meget i balance. En som ham er så kalkulerende. Han tager ingen chancer med mad eller noget. Det hele er planlagt, og det er også det, som gør, at han er så god en grand tour-rytter. Han prøver at gardere sig imod alt, siger Lotto-danskeren.

- Han optimerer hele tiden for ikke at få nogen uheld – lidt ligesom Lance Armstrong. Det er jo ikke tilfældigt, at de aldrig bliver syge under Tour de France. De gør alt for at gøre alt rigtigt.

Og så har Froome med sit Sky-mandskab haft det med afstand stærkeste hold i feltet.

- Sådan en som Wouter Poels kunne jo køre efter at blive top 8, og Mikel Landa kunne måske endda køre på podiet, som han har vist i Giroen. Og Geraint Thomas var lige ved at ende i top 5 sidste år, lyder det fra Lars Bak for understrege styrken på Sky-holdet.

/ritzau/

Dagens Gossip