Lars Bak glæder sig til at knokle for Greipel-etapesejr

Lørdagens 2. etape af Giro d'Italia byder på 190 flade kilometer i Holland, så det bliver formentlig en etape for sprinterholdene.

Det betyder også, at den danske veteran Lars Bak (Lotto Soudal) skal i arbejdstøjet for at sikre holdkammeraten André Greipel muligheden for at sprinte med om etapesejren.

- Jeg ser frem til, at vi skal prøve at vinde. Vi har talt tingene godt igennem med vores mentale coach. Det hele er forberedt, så nu er det bare med at gøre det. Det er selvfølgelig det sværeste, men det vil vi gøre alt for, siger Lars Bak til TV2 Sport.

Tyskeren Greipel skal sandsynligvis duellere med blandt andre landsmanden Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step), hvis det ender i en massespurt.

Den anden danske deltager i årets Giro, Jakob Fuglsang (Astana), har helt andre planer for de første etaper, der med fladt terræn ikke er en menu for ham.

- De næste to dage skal overstås så let som muligt og forhåbentligt uden skrammer. Det er sådan set målet med de næste par dage, siger Fuglsang til TV2 Sport.

Hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) er iført den lyserøde førertrøje efter sejren på den små ti kilometer lange enkeltstart fredag i Apeldoorn.

/ritzau/

Dagens Gossip