Lars Bak håber på højt tempo på kongeetapen

Inden torsdagens krævende etape omkring Vejle, som byder på flere jyske bakkedrag, ligger den rutinerede dansker Lars Bak (Lotto-Soudal) nummer to i det samlede klassement.

Foran sig kan han skimte Astanas hollænder, Lars Boom, som fører løbet med ni sekunder til silkeborgenseren. Hvis det faktum skal ændres på torsdagens etape, så skal der køres i et opskruet tempo, vurderer Lars Bak.

- Hvis jeg har samme ben, som jeg har haft de sidste par år, så vil det være en fordel for mig, hvis der bliver kørt et hårdt tempo, for så vil der være flere, der falder fra, siger Lars Bak.

Afslutningen på toppen af Kiddesvej, som stiger hele 19 procent, gør dog, at Lars Bak ikke ser sig selv som en naturlig favorit til at komme først over stregen.

- Jeg har gode ben, men Boom er også godt kørende, så det er svært at spå om. På sådan en eksplosiv afslutning i dag, så er der større favoritter end mig, siger han.

Manden, som Lars Bak skal forsøge at udkonkurrere i dag, er dog knapt så klar i mælet inden kongeetapen.

- Jeg tror, at det er muligt at forsvare trøjen. Etapen i dag er måske lidt for hård for mig, og der er stærke ryttere i feltet, men jeg tror, at jeg kan følge med dem, siger han.

Hvis hans egne ben svigter på dagen, så har Lars Boom dog en stærk trumf i ærmet. Holdkammeraten Jakob Fuglsang kender nemlig Kiddesvej, og så har han vundet løbet tre gange tidligere.

- Jeg har ingen plan, jeg følger bare efter Jakob, siger han.

På onsdagens etape til Aarhus hentede Lars Boom tre bonussekunder ude på ruten, så hans forspring til Lars Bak nu er ni sekunder. Nummer tre i løbet af Asbjørn Kragh Andersen fra Team Trefor-Blue Water. Han er 11 sekunder efter i klassementet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip