Lars Bak har ondt af udgået landsmand: Synd for ham

Tour de Frances formentlig hårdeste etape kostede den ene af de tre danske deltagere i løbet, da en svækket Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) måtte trække sig med sygdom.

Noget af en nedtur for Tour-debutanten at måtte stå af så kort før Paris, og Lars Bak (Lotto Soudal) føler med sin landsmand.

- Det er synd for ham. Jeg så godt, at han var i store problemer. Han sad helt bagest, og senere spurgte jeg Peter Sagan og Matteo Tosatto, og de fortalte, at han desværre var stået af, forklarer Bak.

Men det er måske ikke så overraskende, at Valgren med sygdom i kroppen måtte give op, for ifølge Bak var der så absolut ikke tid eller plads til svagheder på den meget intense etape.

- Der blev kørt cykelløb fra første kilometer til det sidste bjerg. Der blev gået til stålet, og der var ikke et eneste pusterum. Det var huhej-vilde-dyr også på nedkørslerne, og man skulle virkelig koncentrere sig.

- Drenge blev til mænd, og man skal ikke have ondt af sig derude. Etapen levede op til forventningerne som den hårdeste på Touren. Der er nogle, der lige skal have skudt det sidste krudt af, det kan man godt mærke, siger Lars Bak.

Lørdag skal feltet ud på den sidste bjergetape til Alpe d'Huez, inden det hele slutter søndag i Paris.

/ritzau/

Dagens Gossip