Lars Bak knoklede en brutal kamp

Lars Bak havde meldt det ud på forhånd. Han ville gå i udbrud, og han ville gribe ud efter sin første etapesejr i Tour de France nogensinde.

Første del af planen lykkedes. 33-årige Bak kom i udbrud helt fra etapens begyndelse, og udbruddet holdt til mål. Her måtte han se sig slået af Matteo Trentin, som slog Bak og de øvrige udbrydere på målstregen. Var det hele så bare en fiasko for danskeren?

Svaret er nej, for selvom målet var en etapesejr, så viste Lars Bak, at han kan gribe ud efter chancen, når den byder sig.

- Lige nu er jeg bare uhyre træt. Jeg knoklede en brutal kamp hele dagen. Selvfølgelig kørte jeg 100 procent efter sejren, og jeg var også fokuseret og koncentreret, men i sidste ende var jeg bare ikke hurtig og god nok, sagde Lars Bak foran Lotto Belisol-bussen i målområdet i Lyon. 

Med i udbruddet var en af de andre udbryderkonger, Jens Voigt. Og de to var en af årsagerne til at gruppen kom væk fra feltet.

- Jens Voigt og jeg skulle give fuld gas til at starte med bare for at holde 30 sekunder ned til feltet. Det var kun mig og Jens, der arbejdede, så det var lidt frustrerende. Så hørte vi, at der kom en stor gruppe op til os. Der var rigtig godt for udbruddet, men feltet ville stadig ikke give slip på os, forklarede Bak, som brugte meget energi allerede tidligt på etapen, for at etablere udbruddet.

Med omkring 30 kilometer til mål begyndte finalen mellem de 18 ryttere i front. Bak forsøgte at stikke af, men hans forsøg blev kørt ind igen.

- Jeg prøvede at finde de momenter, hvor der var lidt stilstand, og det gik egentlig også fint nok, men til sidst kunne jeg ikke engang stå op i pedalerne, for jeg havde krampe i benene. Jeg var helt smadret. 

- Jeg er glad for, at det lykkedes mig at ramme udbruddet, for det her var den eneste chance jeg har i dette Tour de France. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft etapesejren, men man skal også have heldet, og de sidste marginaler. For Matteo Trentin stod sol og måne helt rigtigt til sidst. Tillykke til ham.

 

Dagens Gossip