Lars Bak lover: Jeg vil prøve lykken

Når den store messingklokke ringer rytterne til indskrivning på 16. etape, ringer den også for Lars Bak, der har sidste realistiske chance i dette Tour de France for komme i et udbrud, der kan holde til mål og dermed blive en chance for etapesejr.

Den 33-årige danske Lotto Belisol-rytter har udset sig tirsdagens 168 kilometer lange etape til alpebyen Gap.

- Jeg vil gøre alt for at være der og komme med i et udbrud. Det er mit mål nu, siger Lars Bak.

Bak ser sin mulighed for succes som lidt dårligere, end den var på 14. etape, hvor han havde både styrken og heldet til at komme i udbrud.

Danskeren var den dag med i finalen, hvor han blev nummer seks efter to forgæves forsøg på at stikke af fra de øvrige.

- At man kan køre en finale i Tour de France, det skal man være beæret over. Det er noget, jeg egentlig er stolt af. Det er det, cykelløb går ud på. Selvfølgelig vil man gerne vinde, men det var jeg ikke god nok og heldig nok til.

- Det er sådan noget, der giver mod, og det gør, at jeg tror på, at jeg kan vinde en etape i Tour de France. Men det hele skal lige være på den rigtige dag, siger Lars Bak.

Når 16. etape ikke passer Lars Bak helt så godt som 14. etape, skyldes det ruteprofilen med to stigninger i kategori to og en tidlig stigning.

- Den er rigtig hård, men starten er også rigtig hård. Først stigning er 11 kilometer efter starten, og så kommer der en lige efter. Vi har set de sidste dage, at folk nærmest slår hinanden ihjel i to-tre timer, før der falder ro på, siger Lars Bak.

Det er også en faktor, at tirsdagens etape kommer efter Tourens sidste hviledag, hvor benene lige skal i gang igen.

- Efter sådan en hviledag er det ofte sådan, at kroppen er gået lidt i dvale, så man skal være på stikkerne fra start. Ellers er det en etape, hvor 20 mand kan køre hjem sammen, hvis der bare bliver blæst til fra starten, for de første stigninger er hårde, siger Bak.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip