Lars Bak om Tour-udbrud: Det kunne ikke holde til mål

Sædvanligvis vil det udløse ærgrelse hos en cykelrytter, når man bliver indhentet af feltet otte kilometer før mål efter at have siddet i udbrud et godt stykke tid.

Sådan var fornemmelsen dog ikke hos danske Lars Bak, efter at han lørdag kom ud for netop den oplevelse på 8. etape i Tour de France.

Danskeren vidste godt, at han og polakken Michal Golas reelt ingen chance havde for at vinde etapen, der sluttede med en to kilometer lang stigning til Mur-de-Bretagne.

- Så skulle det have været fordi, at det gik helt i stå i feltet, men vi er så sent henne i løbet, at alle klassementholdene simpelthen er så nervøse, fordi det blæser lidt, så alle sidder fremme, og så kunne vi ikke få noget tid.

- Hvis vi havde fået fem minutter, så havde der været en mulighed, men det er svært, når de kun giver os et minut, siger Lars Bak til DR.

Lotto Soudal-rytteren mener dog ikke, at hans mission var fejlslagen.

- Det var godt nok at få rørt sig lidt og få lidt luft under vingerne og mærke, at benene var der. Så det var godt nok for selvtilliden.

- Man vidste jo godt, at det ikke kunne holde til mål, men vi kontrollerede jo løbet, og når jeg så sad i udbruddet, så skulle vi jo ikke føre nede i feltet, og så var det fint nok, siger Lars Bak.

8. etape blev vundet af Alexis Vuillermoz, der kørte fra frontgruppen med lidt under en kilometer tilbage af etapen.

Dermed sikrede han den første franske etapesejr i årets Tour de France.

Lars Bak kørte i mål som nummer 125 på etapen, seks minutter og 12 sekunder efter Alexis Vuillermoz.

Briten Chris Froome bevarede sin føring i den samlede stilling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip