Lars Bak: Terrorfrygt holder flere koner væk fra Paris

Der er gjort klar til fest og Tour de France-afslutning på legendariske Champs-Élysées i Paris søndag, når Tour-feltet tilbagelægger de sidste af årets 3529 kilometer.

Men efter angrebet i Nice på Bastilledagen og den store bevågenhed, der er på Tour de France, har det skabt ængstelse blandt mange ryttere i feltet, og flere af deres bedre halvdele kommer ikke til at stå klar med åbne arme i målområdet som vanligt.

- Uden at nævne navne så ved jeg, at der er nogle af konerne, som simpelthen ikke vil komme til Paris. De vil hellere holde sig væk, siger Lars Bak (Lotto Soudal).

Han er overbevist om, at arrangøren ASO tager alle de forholdsregler, der overhovedet kan tages, i forhold til sikkerheden, men han indrømmer, at det er svært ikke at spekulere over utrygheden en gang i mellem.

- Sidste år var der jo denne her mand eller dame i et hvidt kostume, som rendte ud. Man bliver sgu lidt paranoid, lyder det fra Bak.

Endnu har der ikke været problemer under selve Tour de France, hvor sikkerheden også er blevet højnet i forhold til tidligere år efter angrebet i Paris sidste år samt bombeangrebet i Bruxelles' lufthavn.

Alligevel er etapen til Champs-Élysées et samtaleemne, fordi cykelløb er en meget tilgængelig sportsgren for tilskuere, og dem vil der være op mod en million af i Paris, hvis opbakningen er på sit sædvanlige niveau.

- Jeg hørte nogen snakke om, at det måske kunne blive aflyst, hvis der kom terrortrusler, men indtil videre er det bare snak, lyder det fra Lars Bak.

Sammen med resten af feltet er han klar til at indtage Paris med troen på og håbet om, at etapen ender så spændende og fredelig, som den plejer.

/ritzau/

Dagens Gossip