Lars Bak vil i Tour-udbrud for at vinde

Den danske cykelrytter Lars Bak vil i udbrud på fredagens 198,5 kilometer lange etape i Tour de France.

Etapen fra Muret til Rodez har han peget ud for længe siden, og før starten i Muret fredag middag gjorde han det igen. Men det handler ikke om tv-tid. Det har han ikke brug for.

- Vi er ikke et 3. divisionshold, som går i udbrud for at få tv-tid. Når jeg går i udbrud er det med det formål at vinde, siger Lars Bak, som også før dagens etape blev udpeget af sin manager Marc Sergeant som en mand, der skal forsøge sig.

- Det er nok lige så meget fordi jeg selv har sagt det. Når man viser, at man har ambitioner, så forventer de også, at man prøver noget, forklarer Lotto Soudal-rytteren.

Lars Bak har forsøgt sig med et langt udbrud tidligere i løbet. Da blev han og to medudbrydere kørt ind af sprinterholdene knapt 10 kilometer før målstregen.

Han erkender dog, at kampen om at komme med i det rigtige udbrud bliver knivskarp på denne 13. etape.

- Der er kun syv hold, som har vundet en etape indtil nu i løbet, så der er mange, som godt ved, at de ikke vinder i Paris og nok heller ikke vinder på Alpe d'Huez. Derfor tror jeg, at der er rigtigt mange, som gerne vil i udbrud.

- Der er mange scenarier. Måske kører udbruddet efter 10 kilometer. Måske først efter 60-70 kilometer. Det gælder om ikke at brænde det hele af med det, men holde øje med de ryttere, man tror kan gøre det - Thomas Voeckler og Pierrick Fédrigo og sådan nogen, siger Lars Bak.

Voeckler fra Europcar og Fedrigo fra Bretagne-Seche har ry for ofte at ramme det udbrud, som holder til mål.

Lars Bak mener, at der kan gå lige fra 10 til 70 kilometer før et udbrud har skabt det afgørende forspring.

- Der er rigtigt mange scenarier. Jeg vil gøre alt for at ramme det rigtige udbrud, men det vigtigste er, at vi som hold har en rytter med, siger han videre.

Lars Bak har tidligere i karrieren vundet en etape i Giro d'Italia.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip