Lars Baks vinderhåb smuldrer efter tidstagnings-koks

Danske Lars Baks klassementshåb i det igangværende Post Danmark Rundt led onsdag aften et alvorligt knæk. Bedst som han troede, at han nu havde bragt sig 35 sekunder foran de værste konkurrenter til den samlede sejr, ændrede løbsjuryen sent onsdag aften pludselig resultatlisterne, så den 33-årige silkeborgenser nu blot har 14 sekunder ned til de øvrige favoritter.

Lars Bak lignede dermed et yderst fornuftigt bud på en samlet topplacering i Post Danmark Rundt, hvor kun få sekunder plejer at gøre forskellen efter den traditionelt afgørende enkeltstart aftenen før spurtopgøret på Frederiksberg. Og Lars Bak, der også kan klare sig nogenlunde på den kuperede Vejle-etape, har netop bevidst sine enkeltstartsevner ved at blive nummer 14 på den første tidskørsel i Tour de France.    Men onsdag aften brugte juryen altså flere timer på at vurdere, hvor stor betydning et styrt inden for de sidste tre kilometer skulle have for etaperesultatet. Det endte med, at DCU (Danmarks Cykle Union), der selv  havde taget sagen op, uden at der var klaget over tidtagningen udefra, ændrede resultatlisterne.

I eksempelvis Tour de France beslutter kommissærerne næsten øjeblikkeligt at give samme tid til alle ryttere, hvis der sker styrt inden for de sidste tre kilometer.  

Dermed er spændingen om den samlede sejr altså nu væsentligt større, end den var umiddelbart efter etapeafslutningen i Varde.

Torsdag drager feltet fra Ribe til Sønderborg.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip