Lars Barfoed: V og LA burde bakke op

»Jeg ville have troet, at Venstre langt hen ad vejen var enige med os. Og især at Liberal Alliance var det, set i lyset af at de endda har været med til at lempe dele af VK-regeringens asylpolitik sammen med SRSF-regeringen,« siger Lars Barfoed til Berlingske.

De Konservative ønsker, at føre den nuværende regerings lempelser af udlændingereglerne tilbage, så de bliver, som under VK-regeringen, når det gælder opholdstilladelser, statsborgerskab og starthjælp. Men så må det også være gjort med det, mener Lars Barfoed. Ifølge ham bør en mulig borgerlig regering koncentrere sig om at forbedre integrationen og sætte hårdt ind overfor kriminelle indvandrere.

»Det er ingen hemmelighed, at mange borgerlige mente, at vi gik for langt med vores udlændingestramninger i 00erne. Jeg mener, at vi gik lige til stregen. Men vi nåede også dertil, at man må sige, at det var så det. Vi skal ikke lukke Danmark fuldstændig af,« siger han.

Barfoed afviser, at han er gået hen og blevet en blød mand, når det gælder udlændinge- og integrationspolitik.

»For mig handler det om ordentlighed. Vi skal være rimelige i forhold til, hvem, vi accepterer, kommer til landet, og behandle dem, der er her, ordentligt. Til gengæld skal de acceptere de normer og værdier, vi har. Ellers har det en konsekvens, og det handler om retspolitik,« siger Lars Barfoed.

Han mener, at der skal strammes op over for de udlændinge, der ender i bander og kriminalitet.

»Vi skal konsekvent smide de kriminelle udlændinge hjem, som vi kan. Og så skal vi sætte ind over for bandekriminalitet. Der skal blandt andet være udvidet mulighed for straksdomme,« siger Lars Barfoed.

I Liberal Alliance afviser politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA), at hans parti burde være mere positivt stemt over for den konservative udmelding, når de selv har lagt stemmer til den nuværende regerings asylaftale, som giver ansøgere med børn mulighed for at flytte uden for centrene efter seks måneder.

»I forhold til asyl har vi den meget klare linje, at de, der er her, skal behandles ordentligt. Men der skal strammes op om hvem, der kan få asyl, både når det gælder kriminelle og dem, der ikke kan forsørge sig selv, når de kommer hertil,« siger Simon Emil Ammitzbøll. Han understreger, at det ikke kan løses med retspolitiske stramninger alene. Både LA og DF opfordrer Lars Barfoed til at vente med at stille krav til samarbejdet i den borgerlige blok til efter et folketingsvalg.

»Vi vil kræve, at man strammer udvisningsreglerne ,og der er nogle huller i udlændingelovgivningen, som vi skal have gjort noget ved,« siger Peter Skaarup (DF), retsordfører for DF.

Dagens Gossip