Lars Bo Lomholt: Jeg har ført flere hunde ud af landet

Da Lars Bo Lomholt i slutningen af december kørt fra Midtjylland til Tyskland med fem små hundehvalpe, var det langt fra første gang, han førte dødsdømte og ulovlige hunde over grænsen.

- Jeg har gjort det flere gange. Det er ikke så tit, men jeg gør det, når jeg har tid og mulighed for det, siger den tidligere betjent og hundeaktivist til Dagens.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Mens de danske myndigheder bliver mødt af tomme hundekurve og får lange næser, sørger han for, at hundene er vaccineret og har pas. Desuden bliver de kontrolleret hos en dyrlæge i Hamborg, inden de bliver videre formidlet i Tyskland.

- Jeg gør det, fordi jeg synes, det er en fuldstændig vanvittig lov. Hvis en hund med sikkerhed står til at blive aflivet, så kan jeg ikke lade vær, siger han.

Læs også: Thors bortfører kører ulovlige hvalpe til Tyskland

Han blev landskendt som betjenten, der under falsk navn bortførte den dødsdømt schæferhund Thor. Siden har han fået en betinget fængselsdom og er blevet fyret fra sit job hos Nordsjællands Politi. Og han kæmper stadig mod loven, som han både mener at forkert og for slap.

- Jeg synes, det er noget svineri, når folk bevidst avler ulovlige hvalpe. Men hvad hjælper det, når det ikke er strafbart? Så får man aldrig stoppet problemet, siger han.

SPM: Men hjælper du ikke også avlerne ved at tage hundene ud af landet?

- Jeg hjælper ikke dem, men deres hunde. Jeg gør alt, for at uskyldige hunde ikke bliver aflivet. Men jeg gør også alt, hvad jeg kan for at ødelægge avlernes forretning.

Lars Bo Lomborg efterlyser, at folk, der bliver taget i at avle de forbudte hunderacer, som for eksempel Amstaff, bliver idømt bøder, når det bliver opdaget. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip