Lars Gårn Hansen bliver ny vismand

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har udnævnt professor Lars Gårn Hansen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, til nyt medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd, også kendt som de økonomiske vismænd.

Det oplyser Finansministeriet.

Han afløser den nuværende vismand Eirik Schrøder Amundsen, der har været medlem af formandskabet siden 2007.

Lars Gårn Hansens forskning fokuserer på miljøøkonomiske problemstillinger, herunder regulering, kontrol og håndhævelse. Han har deltaget i en række udvalg og arbejdsgrupper vedrørende regulering af miljøproblemer.

Formandskabet for De Økonomiske Råd består herefter af professor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Københavns Universitet, der sidder på posten som overvismand, professor Michael Svarer fra Aarhus Universitet, professor Carls-Johan Dalgaard, Københavns Universitet samt altså fra udgangen af august professor Lars Gårn Hansen.

Medlemmerne af De Økonomiske Råd er repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, Danmarks Nationalbank, regering og interesseorganisationer. Men rådene ledes af fire uafhængige økonomer, vismændene.

De Økonomiske Råd er betegnelsen for Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd. Rådenes formandskab leverer uafhængig rådgivning til landets økonomiske og miljøøkonomiske beslutningstagere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip