Lars Hedegaard: Advarselslamperne begynder at blinke

Det er ikke med begejstring, at forfatter og islam-kritiker Lars Hedegaard har fået oplyst af PET, at manden, der er sigtet for drabsforsøget på ham, formentlig er på fri fod efter at have været fængslet i Tyrkiet siden april.

- De (PET, red.) sagde i fredags ikke så meget, at han var sat på fri fod, men at han var på fri fod, siger Lars Hedegaard lørdag aften til Ritzau og tilføjer:

- Omstændighederne kender jeg ikke, men jeg kan gætte mig til, hvad der er sket.

Attentatforsøget på Lars Hedegaard fandt sted 5. februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op på Hedegaards adresse på Frederiksberg og skød mod hans hoved uden dog at ramme.

Spørgsmål: Er der et par advarselslamper, der begynder at blinke hos dig, når PET fortæller dig, at manden er på fri fod?

- Ja, selvfølgelig. Det er klart, siger han.

- Jeg sagde allerede i april, at jeg tvivlede på, at han ville blive udleveret. Og det viser sig, at jeg fik ret, fortsætter Lars Hedegaard.

Forfatteren mener, at den manglende udlevering til Danmark bekræfter ham i den opfattelse, han hele tiden har haft - at manden ikke handlede på egen hånd.

- Han var på det tidspunkt, hvor han prøvede at skyde mig, medlem af en muslimsk terrorgruppe, ligesom han stadig er det, siger Lars Hedegaard og tilføjer:

- Jeg tror ikke, at han kommer tilbage til Danmark, fordi nu ved man, hvem han er. Men der sendes formentlig en anden, som enten befinder sig i landet allerede, eller som kommer hertil for at fuldføre jobbet.

/ritzau/

Dagens Gossip