Lars Hedegaard: Jeg slog ud efter skudmand

Den kontroversielle islamkritiker Lars Hedegaard kæmpede for sit liv, da han klokken 11 i formiddags blev forsøgt dræbt ved sit hjem på Frederiksberg i København. Det fortæller han i et interview med politiken.dk.

- Jeg gik til angreb på ham og slog ud efter hans hoved, fortæller Lars Hedegaard.

Formanden for Trykkefrihedsselskabet virker ikke overrasket over angrebet.

- Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening i det her land. Det kommer lidt bag på mig, at jeg skulle skydes, men det skulle jeg åbenbart, siger Lars Hedegaard til Politiken.dk.

Han fortæller, at det ringede på hans dør lidt over klokken 11 tirsdag formiddag. Da dørtelefonen ikke virker, åbner Lars Hedegaard vinduet og ser en mand i en rød Post Danmark-jakke.

Lars Hedegaard går ned for at åbne, og nede ved døren siger manden, at han har en pakke til Hedegaard.

- Så giver han mig pakken, hvorefter han trækker en pistol og skyder efter mit hoved, fortæller 70-årige Lars Hedegaard til Politiken.dk.

Lars Hedegaard undrer sig over, at han ikke blev ramt.

- Han affyrer et skud mod mig, men så står han og fumler med pistolen, og jeg tænker: Nu er gode råd dyre, siger forfatteren, der derpå kom i håndgemæng med gerningsmanden.

- Han prøver at affyre et nyt skud, og jeg går til angreb på ham og slår ud efter hans hoved og så videre.

- Og som følge af det taber han pistolen inde i gangen, og jeg prøver febrilsk at få lukket hoveddøren, men det kan jeg så ikke, fordi han stikker en fod i døren og tvinger døren op og får fat i pistolen og prøver igen.

- Og står så og fumler med den for at affyre et skud, og jeg prøver så igen at gå til angreb, og så løber han sin vej. Sådan er det, siger Lars Hedegaard.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip