Lars Hedegaard til angreb på Martin Krasnik

Formanden for Trykkefrihedsselskabet føler, at han op til det kritiske interview blev ført bag lyset af Martin Krasnik og DR.

»Havde jeg vidst, at hans udgangspunkt var et løgnagtigt angreb på mig i Weekendavisen for flere år forinden, at jeg skulle eksamineres i fodnoter til en bog, jeg var medforfatter til i 2003, at han havde til hensigt at sidestille denne bog med Zions Vises Protokoller osv., havde jeg naturligvis ikke stillet op til eksekution i studiet,« skriver Lars Hedegaard i et indlæg på b.dk.

Lars Hedegaard skriver videre, at han burde have forladt interviewet og DRs studie, da Martin Krasniks plan gik op for ham.

Ifølge Lars Hedegaard blev der udover mails gennemført to telefonsamtaler mellem Hedegaard og Krasnik forud for interviewet, men eftersom »Krasnik ikke havde noget konkret at berette«, regnede Hedegaard med, at interviewet skulle handle om sit syn på ytringsfriheden og islam efter det attentat, han for nylig blev udsat for.

»Derfor sagde jeg, at han naturligvis kunne stille de spørgsmål, han havde lyst til,« skriver Lars Hedegaard.

Chefen for DR2s Deadline, Heidi Robdrup, afviser, at Lars Hedegaard skulle være blevet ført bag lyset forud for interviewet.

»Han fik at vide, at interviewet skulle handle om hans grundsyn og holdninger, og at det var et 1:1-interview med Martin Krasnik som kritisk udspørger. Han fik at vide, at Krasnik, ligesom Hedegaard selv gør det, ville gå til Hedegaards kilder, og at Krasnik ville befinde sig i rollen som Djævelens Advokat. Hedegaard får også at vide inden udsendelsen, at det er modigt af ham at stille op til interview, da det sikkert vil give både ham og os på Deadline en masse ballade,« siger Heidi Robdrup til Berlingske.

Dagens Gossip