Lars Løkke: Dårlig integration slår huller i danmarkskortet

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Når der bliver slået huller i danmarkskortet på grund af dårlig integration, har politikerne fejlet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under en debat i folketingssalen.

Den første forudsætning for at handle er en erkendelse af, at der skal være en åben debat om, at antallet har betydning, og at nogle er lettere at integrere end andre, mener statsministeren.

- Der findes i vores land lommer og ghettoer, hvor andre værdier hersker.

- Det er en vigtig og vedkommende debat, der i den grad optager regeringen. Det er vigtigt at få diskuteret i en tid, hvor historisk mange søger mod Europa.

- Helt grundlæggende mener jeg, at hvis man ikke kan se sig selv i de værdier, og hvis man ikke kan respektere dem, skal man spørge sig selv, om man er kommet til det rigtige land, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det er Søren Espersen og Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, som står bag forespørgslen om "værdipolitik med fokus på indvandringen".

De stiller et beslutningsforslag om at lukke Grimhøj-moskeen i Aarhus og anlægge sag mod den på baggrund af den seneste tids debat om danske imamers rådgivning i både moderate og radikaliserede moskeer.

Integrationsordfører Marcus Knuth (V) indvender, at der er brug for en samlet løsning.

Tidligere på ugen udråbte Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, en "egentlig kulturel frihedskamp i Danmark", som skal frisætte unge med muslimsk baggrund.

Derfor er Socialdemokraterne grundlæggende åbne for at se på, hvad der kan gøres.

- Vi er grundlæggende meget åbne over for at afsøge alle muligheder for at lukke Grimhøj-moskeen inden for grundlovens rammer, siger integrationsordfører Dan Jørgensen (S).

Dermed hentyder han til, at en lukning kan være på kant med loven, og han understreger, at en lukning af Grimhøj-moskeen sandsynligvis ikke får problemerne til at forsvinde.

Emnet er kommet i fokus, efter at TV2 med skjulte optagelser har besøgt flere moskeer i forbindelse med dokumentarserien "Moskeerne bag sløret".

/ritzau/