Lars Løkke græder med tyrkerne over fejt bombeangreb

Skrevet af admin

29/06/2016

Dagens topnyheder

Meldingen om selvmordsangrebet i lufthavnen i Istanbul har nået EU's stats- og regeringschefer, som tirsdag aften er samlet til topmøde i Bruxelles.

- Jeg græder med det tyrkiske folk og vil gerne udtrykke solidaritet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde efter angrebet, der tirsdag aften ifølge Istanbuls guvernør har dræbt 28 i Istanbuls Atatürk-lufthavn. Nyhedsbureauet AP sætter dødstallet til "knap 50" med en unavngiven højtstående tyrkisk embedsmand som kilde.

Allerede tidligere på aftenen, mens EU-topmødet stadig var i gang i Bruxelles, skrev Løkke på Twitter, at tyrkerne igen er "vidner til et fejt terrorangreb".

Statsministeren siger på pressemødet, at det er "endnu en forfærdelig hændelse tæt på os selv".

- Det er et vidnesbyrd om, at vi lever i en svær tid med mange trusler, som i sig selv også understreger vigtigheden af internationalt samarbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også EU-præsident Donald Tusk siger, at han sender sine "dybeste kondolencer til de pårørende til dem, der er blevet ramt af angrebet i Istanbul".

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, som under topmødet har præsenteret EU's nye globale strategi, udtrykker medfølelse med tyrkerne efter angrebet i lufthavnen i Istanbul.

- Endnu et tragisk terrorangreb i Tyrkiet. EU står ved det tyrkiske folks side. Vore hjerter er med dem alle, skriver EU's udenrigschef på Twitter.

/ritzau/