Lars Løkke løj om ferie: Tog til USA - men sagde han skulle til Rio

Tidligere statsminister og nuværende formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, er kommet i modvind omkring en rejse.

Lars Løkke forlod ellers vigtige skatteforhandlinger med den forklaring, at han skal deltage i et klimatopmøde i Rio i Brasilien.

Men det viser sig nu, at han ikke tog til Rio.

Istedet er han på en miniferie hos sin datter i USA. Det oplyser han selv på sin side på Facebook.

- Efter et kort ophold i Michigan, hvor jeg har hilst på den amerikanske familie, der gennem det seneste år har været vært for min datter, Lisa, går turen om lidt videre til Brasilien, hvor der i morgen afholdes den underskriftceremoni, hvor Global Green Growth Institute omdannes til en international organisation, skriver han.

- Da Lisa og jeg sidste år planlagde hendes hjemrejse, var det tanken, at vi sammen skulle udforsket "hendes amerikanske hjemmebane" en god uges tid. Nu blev det i stedet til et hurtigt tak og et kort farvel til familien Jenks, der siden sidste sommer har givet hende en helt fantastisk oplevelse ved at åbne deres hjem for hende, inden hun tager med mig til Brasilien og videre til Danmark.

Han afviser at have gjort noget forkert, eller at han skulle have løjet.

- I min branche kan det godt være en udfordring at holde aftalerne med familien. Jeg vidste jo ikke den gang, at præsident Lee, Korea, ville bede mig om at påtage mig formandskabet for GGGI. Til gengæld har regeringen kendt min rejseplan siden vores første møde for 29 dage siden. Af samme grund har finansministeren og jeg "lagt arm" for at prøve at tilvejebringe en fælles forhandlingsramme inden min rejse. Det lod sig desværre ikke gøre, og det beklager jeg, skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil.

Men kritikken kommer, fordi Lars Løkkes opdatering på Facebook først dukkede op da hans spindoktorer fandt ud af at EkstraBladet researchede på historien.

Dagens Gossip