Lars Løkke lufter vrede over Bødskovs overfald

Det er ikke i orden, at folkevalgte politikere risikerer at blive slået ned, når de er i det offentlige rum. Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook, efter at kollegaen Morten Bødskov (S) er blevet overfaldet.

- Jeg blev godt nok vred, da jeg hørte, at min politiske kollega Morten Bødskov fra Socialdemokraterne blev overfaldet, da han så EM-fodbold på Islands Brygge i går.

- Uanset, om man er medlem af Folketinget eller almindelig borger i dette land, skal man kunne færdes frit uden at frygte for vold og overfald, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Han mener, at overfaldet især er alvorligt, hvis det viser sig, at det var politisk motiveret.

- Er angrebet på Morten Bødskov politisk motiveret, sætter det sagen i et om muligt endnu mere alvorligt lys.

- I et demokrati er det helt afgørende, at alle - ikke mindst vores valgte repræsentanter - frit kan mene og udtrykke, hvad de tænker, uden at skulle se sig over skulderen, når de går på gaden eller er til en glad fodboldaften i deres lokale kvarter, skriver han.

Selv har den tidligere justitsminister Morten Bødskov skrevet på Facebook om episoden.

Her fortæller han, at han var i selskab med en kammerat, da han tirsdag omkring klokken 21.30 blev overfaldet på Islands Brygge i København, mens han så EM-fodbold på bryggen.

Gerningsmanden satte sig ved siden af Morten Bødskov og spurgte, om han var den tidligere justitsminister og om socialdemokraternes økonomiske politik.

- Da jeg beder ham uddybe det spørgsmål, bliver han lidt svævende, rejser sig pludselig hurtigt op og slår mig hårdt med en knytnæve i tindingen. Idet han slår mig, siger han noget i retning af, "det her er fra Mouril", eller "det her er fra Mourine". Hvad det betyder, ved jeg ikke, skriver Bødskov.

Herefter flygter gerningsmanden.

Ifølge politiet er gerningsmanden en dansk mand med kort, lyst hår. Han har tatoveret et kors på sin venstre underarm.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip