Lars Løkke Rasmussen på Facebook: Jeg betaler selv rygekabinen

Lars Løkke Rasmussen.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen betaler nu for den rygekabine, som han fik opstillet i Statsministeriet.

Udgiften løb op i 154.000 for rygekabine plus to barstole, og det erkender han nu var for meget.

- På baggrund af en aktindsigtsbegæring fremgår det nu, at den valgte løsning har været endog meget dyr. Også dyrere end jeg forestillede mig, og personligt finder rimeligt. Det vil helt sikkert skabe en voldsom debat, der skygger for langt vigtigere politiske spørgsmål. Derfor sørger jeg nu for, at Statsministeriet bliver godtgjort de omkostninger, ministeriet har haft, skriver han på sin Facebook-side.

Han fastholder, at det ikke er forkert at ryge i Statsministeriet.

- Det er min politik (og indtil videre også gældende dansk lov), at man godt må ryge i lokaler, der kun tjener som arbejdsplads for en enkelt person. Derfor må der også ryges i det private sidelokale til statsministerkontoret, hvortil gæster i ministeriet ikke har adgang. Så det har jeg gjort – og jeg håber sådan set også, at jeg får mulighed for at gøre det igen.

- På ministeriets initiativ blev der opsat en rygekabine i dette rum, ligesom der også andre steder i statsministeriet var – og vel stadig er – rygekabine. Det har jeg som sådan ikke haft bemærkninger til, selvom det ikke var nødvendigt for at sikre, at rygeloven blev overholdt. En rygelov, jeg selv har stået fadder til – og som jeg fortsat finder god og rimelig. Jeg har derfor ikke gjort mig til talsmand for, at andre skal leve efter andre regler end jeg selv, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook-siden.

Til gengæld ønsker han nu klare regler for hvad der må købes ind og hvad der ikke må.

- Og så var det måske en god idé – én gang for alle – at få lavet et sæt retningslinjer for indretning af ministrenes kontorer, så den politiske debat kan handle om andet end rygekabiner og hæve-/sænkeborde.

 

Dagens Gossip