Lars Løkke revser politikere for dobbeltmoral

Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt, lyder et ordsprog.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde en opsang med i bagagen til en række folketingspolitikere og organisationer, da han onsdag deltog i et møde i Europaudvalget.

EU har kritiseret Tyrkiet for ikke at respektere internationale menneskerettigheder, men har alligevel indgået en aftale om at sende syriske flygtninge retur til Tyrkiet fra Grækenland.

Det er blevet mødt med kritiske røster fra flere kanter, men ifølge statsministeren er man nogen gange nødt til at gå på kompromis med sine værdier, og det er der ikke forståelse for, lyder det.

- Jeg har svært ved at se noget som helst brugbart alternativ til at samarbejde med Tyrkiet om at få styr på det Ægæiske Hav med alle de problemstillinger, det så giver.

- Der er mange steder i verden, hvor vi engagerer os i samspil med folk, som ikke til fulde lever op til vores standarder, siger han og fremhæver, at man ikke kan afstå fra at hjælpe, fordi der er kritisable forhold i et land.

Som eksempel henviser han til, at en række danske folketingspolitikere for nylig deltog i et maraton i Palæstina.

Blandt andre Enhedslistens Pernille Skipper, Johanne Schmidt-Nielsen og Eva Flyvholm, samt SF's Lisbeth Bech Poulsen og Alternativets Rasmus Nordqvist og Torsten Gejl havde snøret løbeskoene.

- Nogle af Folketingets medlemmer har løbet maraton i Palæstina. Der sidder en folkevalgt leder, som har siddet der i 11 år, han blev valgt for fire.

- Vi lever i virkelighedens verden, og der er virkelig udfordringer. Der er et enormt pres på Europa, som det har taget alt for lang tid at få Europa til at handle på. Nu er der så optræk til, at der handles med alle de vanskeligheder, det giver, siger statsministeren.

Han henviser til, at Mahmoud Abbas blev palæstinensernes leder i 2005 og ikke har stillet op til valg siden.

/ritzau/

Dagens Gossip