Lars Løkke tavs i 85 dage

Selvom han står i spidsen for både oppositionen og for Folketingets største parti, optræder Lars Løkke Rasmussen (V) relativt lidt i medierne.

Faktisk er der en helt stribe partiformænd, som udtaler sig mere til pressen end den tidligere statsminister, der ofte beskyldes af sine kritikere for at have lagt sig til rette i den Christiansborg-politiske hængekøje.

Det viser en undersøgelse fra Ugebrevet A4, som har foretaget en omfattende analyse af Venstres første år i opposition.

Her fremgår det, at regeringspartierne har markant mere taletid end oppositionen, og selv Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen formår at tale mere i medierne, end de borgerlige politikere gør.

Lars Løkke Rasmussen nøjes med kun at udtale sig to gange om ugen, hvilket gør ham til landets tredjemindst citerede partileder. Kun Lars Barfoed (K) og Anders Samuelsen (LA) udtalte sig mindre i den analyserede periode.

Analysen viser også, at Lars Løkke Rasmussen har haft 85 helt tavse dage i løbet af de fire måneder - som dog også løber hen over Folketingets sommerferie. Og der er hele uger, hvor Lars Løkke Rasmussen ikke udtaler sig.

- Forklaringen er åbenlys: Når regeringen konstant står og graver grøfter for sig selv, er der ingen grund til at blande sig i det, siger kommunikationsrådgiver og direktør for bureauet Operate, Per Rystrøm.

Christoffer Green-Pedersen, professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, mener, at Løkkes beskedne talelyst bunder i strategiske overvejelser.

- Det får ham til at fremstå mere statsmandsagtig, og på den måde får han også større gennemslagskraft, når han siger noget, lyder det.

Hos Venstre afviser politisk ordfører Ellen Trane Nørby udlægningen om, at partiets leder udtaler sig relativt lidt.

- Jeg mener, han udtaler sig om rigtig mange ting, når det er relevant. Og så er det jo et spørgsmål om, at en partileder skal tage sig af de store overordnede sager, siger hun.

I Folketinget har Lars Løkke Rasmussen og hans parti anlagt en endnu mere beskeden stil end i medierne. I det forgangne år har partiet kun fremsat 13 beslutningsforslag.

Det er markant færre, end Socialdemokraterne gjorde, efter partiet mistede regeringsmagten ved valget i 2001. I den følgende folketingssamling fremsatte Socialdemokraterne 37 lov- og beslutningsforslag.

De korslagte arme har dog ikke forhindret Venstre i at deltage i lovgivningsarbejdet. Siden valget sidste år har partiet stemt for 156 ud af de 205 love, der er blevet vedtaget i Folketinget, skriver Ugebrevet A4.

 

Dagens Gossip